Legyünk jók egymáshoz!

Legyünk jók egymáshoz! Ezt a gondolatot osztotta meg velünk Horváth Charlie, aki elsőként csatlakozott az ANANDAM jóság kampányához. Arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos, hogy jók, emberségesek, segítőkészek és empatikusak legyünk egymással.

Ha szétnézünk a világban láthatjuk a sok szörnyűséget, fájdalmat és mindenki jól tudja mit kellene másként csinálja másoknak. Talán elcsépelt, hogy a változás velünk kezdődik, a mindennapi jócselekedeteinkkel.

Az első talán az lehet, hogy legyünk jók önmagunkkal!

dm CharlieFigyeljünk oda saját és szeretteink egészségére! Az egészség drága kincs, de tenni kell azért, hogy meg is maradjon! Fontosak a rendszeres szűrővizsgálatok, és a rendszeres evés is! Furcsa erről beszélni, de úgy látom az emberek többsége nem szán elegendő időt a nagy rohanásban a rendszeres étkezésre.

A főzés az egyik hobbim a mosás és takarítás mellett. Ezt a szüleimtől hoztam és szeretem, ha rend és tisztaság van körülöttem. Fontos a minőség is, hiszen nem szeretném, ha káros anyag kerülne a konyhámba, otthonomba. Mióta a kis unokám megszületett, száműztem minden egészségre és környezetre káros terméket.

A növények gondozása mellett az állatokkal is legyünk jók!kertben (002)

Közeledik a hideg idő, ilyenkor a madaraknak segíthetünk ivóvízzel, magokkal átvészelni a téli napokat. Nagyon sajnálom, hogy egyre több a beton, így a madarak kiszorulnak a városból, ahol biztos kevesebb bosszantó bogár lenne, ha a városokban is meg tudnának élni például a fecskék is. Nagyon szeretem a kutyákat. Mindig voltak kutyáink. Az utolsó egy gyönyörű törpe spicc, aki 2013-ban hagyott itt minket. Most az unokám szeretne egyet, amit akkor fog megkapni, ha jó lesz a bizonyítványa és ha tud felelősséget vállalni érte. Mert egy háziállat nagy felelősséggel jár. Ha nem tud az ember elegendő időt tölteni, gondozni vagy foglalkozni vele, akkor inkább ne vegyen hirtelen ötlettől vezérelve. Míg nincs kutyánk, addig a környék kóbor cicáit etetjük.

Végül, de nem utolsó sorban az emberi kapcsolatok, a család és a barátok is fontosak.

Hamarosan itt a Karácsony és a Szilveszter, ám az év minden napján kell tudni időt szakítani azokra, akiket szeretünk. Meghallgatni vagy épp segíteni őket, ha úgy hozza az élet.

Tehát legyünk jók egymáshoz, mert ezek az értéken számítanak igazán az életben!

No block ID is set

Már olvashattuk sokszor, hogy 21 nap kell ahhoz, hogy egy új viselkedés szokássá váljon.
Vajon a jólelkűség, jóság tudatos beépítése a mindennapokba mikor válhat automatikus viselkedésformává?

Írd meg nekünk kommentben, milyen emberi érték, értékek számodra fontosak és mire fogsz december 31-ig tudatosan beépíteni a mindennapjaidba.

3 thoughts on “Legyünk jók egymáshoz!

  1. Szakács Viktorné says:

    Többször adtam a rászoruló embereknek olyan dolgaimat, amik nekem már nem szükségesek. Teljesítettem egy gyermek karácsonyi kívánságát. Számomra fontos értékek a jószívűség, az önzetlen szeretet, a az adott szó becsülete

  2. bea770115 says:

    Jött hozzánk egy új munkatárs,nagyon szegény körülmények között élnek,3 pici gyerekkel.A párommal vágattam össze fát,hogy tüzelő egy darabig legyen nekik,én pedig a fiamról megmaradt ruhákat adtam neki és a játékokat aminek nem veszi hasznát.Ünnepekre sütöttem sütit.Nem sok,de nekem jó érzés volt,hogy segíthettem!Sőt,ha nyerek,még a nyereményt is nekik adom.

Vélemény, hozzászólás?

hu_HUMagyar