Allergénmentes termékek a kisbabákért

 Amikor megtudtam, hogy Édesanya lettem, és egy új kis élet érkezik hamarosan hozzánk, elmondhatatlan boldogság öntötte el szívemet.

Kismamaként egy dolog lebegett szemem előtt: hogy kisbabámnak a lehető legjobbat tudjam megadni, egy biztonságos, harmonikus és szeretetteljes környezetet, ahol boldog lehet.
Az első „környezet”, melyre kismamaként figyelnünk kell az saját testünk egészsége.

A háztartásban, szépségápolásban, táplálkozásban addig is kímélő, biotermékeket használtam, ám kismamaként az illatanyagokra, – még ha azok természetesek voltak is -, nagyon érzékenyen reagáltam. Igyekeztem illatanyag mentes, természetes termékeket használni. Úgy gondoltam ez újszülött kisbabám számára is ideális lesz, hiszen az én illatomat fogja érezni, nem a parfümöm, vagy ruhaöblítőm illatát.

Ezt követően fogalmazódott meg bennem a kérdés, vajon mire kell még figyelnem, ha az újszülött osztályról hazaérkezünk otthonunkba.

0Tanácsért védőnőmhöz és gyermekorvosunkhoz fordultam. Az első, amit mindannyian megemlítettek, az volt, hogy válasszak allergénmentes, lehetőleg illatanyag mentes termékeket. Ez azért kiemelkedően fontos, mert az allergiás betegségek egyre gyakrabban és súlyosabb formában jelentkeznek, már 4 éves kor alatt 35-40% a gyakoriság.

Nem is meglepő a növekvő tendencia, hiszen szervezetünket egyre nagyobb kémiai terhelés éri, úgy, mint a környezetszennyezés, a növényvédő szerek, az élelmiszerekben levő tartósítószerek, a tisztítószerek, kozmetikumok.

Minden, amire szüksége van az embernek, azt a természet biztosítja számára, ám ha a természetet szennyezzük, akkor gyógynövényeink és természetes anyagaink is szennyezettekké válnak. Ha kisbabámnak a lehető legjobbat szeretném, akkor gondolnom kell a környezetvédelemre, hiszen ha vegyszerekkel szennyezzük a tavakat, a folyókat, a termőtalajt és a levegőt, akkor milyen életet hagyunk örökül gyermekeink számára?

Nőként, kismamaként, anyaként egyik leggyakrabban használt háztartási szerem a mosogatószer.

m2A mosogatószernél figyelembe kellett vennem, hogy kisbabám a játékokat, a cumit, később babatányért és evőeszközöket a szájába fogja venni, így ha azokon bármilyen vegyszermaradék található, bizony bekerül a kis szervezetébe. Ezért fontos volt számomra, hogy mosogatószerünk ne tartalmazzon allergén anyagokat, hatóanyagai tökéletesen leöblíthetőek legyenek, így nem kell attól tartani, hogy babám szervezetébe káros anyag kerül.

Remélem, hogy sok olyan anyukának tudok segíteni ezekkel a termékekkel, akik hasonlóan gondolkoznak, és keresik a megfelelő tisztító- és mosószereket.

Teljes allergénmentes termékskálánk itt megtekinthető.

Vélemény, hozzászólás?

hu_HUMagyar