THE MIRACLE OF ESSENTIAL OILS

 Az esszenciális illóolajok a természetben is fellelhető illékony agyagok, melyek a bokrokban, virágokban, fákban, gyökerekben, cserjékben és magvakban képződnek.

Kinyerésük módja:

illóolaj desztillációTiszta, terápiás minőségű illóolajat vízgőzdesztillációval vagy hideg sajtolással nyernek ki a növényekből. Az illóolajok többféleképpen desztillálódnak, az előállításuk módja drámaian befolyásolja a kémiai szerkezetüket és a gyógyító hatásukat. Azok az olajok, melyek ugyanannak a növénynek a második, harmadik, negyedik desztillációjából származnak, nem olyan hatásosak, mint az első desztilláció, mert a folyamat közben egyéb kémiai anyagok keletkeznek. A magas hőmérséklet vagy nyomás az olajok finom aromás összetevőit és egyéb terápiás hatásért felelős összetevőt semmisítheti meg. A legnagyobb problémát az olajok hamisítása jelenti vagy ha szintetikus anyagokat adnak hozzájuk.

Az egyetlen mód, amellyel meg lehet különböztetni a terápiás illóolajat a hamisítványtól, a laboratóriumi vizsgálat, ilyen például a gázkromatográfia.

Az esszenciális olajok ereje az alkotóiban és azok együttműködésben rejlik. Minden esszenciális olaj 200-250 bioösszetevőből épül fel, így hatásuk igen sokféle. Azzal az egyedi tulajdonsággal is rendelkeznek, hogy képesek áthatolni a sejtfalakon, hiszen zsíroldékony felépítésük nagyon hasonlít sejtjeink felépítéséhez, molekuláik elég kicsit ahhoz, hogy a sejtmembránon át tudjanak jutni, így a vérben és szövetekben is képesek mozogni. Így, ha bőrön alkalmazzuk az olajokat, akkor perceken belül áthaladnak az egész testen.

Hogyan alkalmazzuk az olajokat?

Képtalálat a következőre: „massage”Bőrön alkalmazva nagy mennyiségű növényi olajba kis mennyiségű illóolaj esszenciával végezhetünk masszázst. (Angol modell)

Másik módja, amikor tiszta, hígítatlan, terápiás minőségű esszenciális illóolaj alkalmazunk a problémás területen, azaz nem hígítjuk növényi olajjal. Fontos tudni mely olajat alkalmazhatunk közvetlenül bőrön. (Francia modell)

A német modell az olajok inhalálására fókuszál, melyben nagy segítséget jelent a diffúzor, ami beporlasztja a levegőbe a molekulákat. Kutatások szerint az illatok extra erős hatást gyakorolnak az agyunkra – különösen a hipotalamuszra (testünk hormonális központjára ) a limbikus rendszerre és az amigdalára (az érzelmeink feldolgozásában és raktározásában van szerepe).

Milyen gyorsan hatnak az illóolajok?

hatésmechanizmus-illóolajok

A illatanyagot beszívjuk, melyek az orrüregből a szaglógumóhoz érnek. A szaglógumó közvetlenül a limbikus rendszer mellett található, melynek alapvető szerepe van az érzelmek, a viselkedés, és az ösztön kontrolljában; valamint szintén fontos a memóriához.

Az illatanyagok

20 másodpercen belül elérik az agyat,
2 percen belül a vérkeringést,
20 percen belül a test minden sejtjéhez eljutnak.

Az illóolajokat az teszi különlegessé a természetes terápiás eszközök között, hogy egyszerre képesek hatni a testre és a lélekre is.

Botanikailag és Biokémiailag bevizsgált, terápiás minőségű bio illóolajainkat itt találod.

Leave a Reply

en_GBEnglish (UK)