Az újszülöttek és várandósok érzékeny bőrének igényeire szabva

A várandósok, újszülöttek és gyermekek bőre kivételes gondoskodást igényel.

Az újszülöttek bőre megjelenésében és működésében is különbözik a felnőtt bőrtől:
– az önvédő mechanizmusok, amelyek az egészséges felnőtt bőrben működnek, náluk még nem fejlődtek ki teljesen;
– a babák bőre ugyanannyi rétegből áll, mint a felnőtteké, csupán minden réteg jelentősen vékonyabb;
– a bőr legfelsőbb rétege szintén vékonyabb, és a sejtek lazábban helyezkednek el, mint a felnőtt bőrben;
– néhány héttel a születés után a csecsemő faggyútermelése leáll és faggyúmirigyei egészen a serdülőkorig nem aktiválódnak újra. Emiatt hidrolipid rétegük is vékonyabb.
Mindennek eredményeként az allergének könnyebben jutnak át a hidrolipid rétegen, így irritációt, súlyosabb esetben allergiát okozhatnak.
A gyermekek bőre körülbelül 6 éves korra éri el egy felnőtt bőrének fejlettségét. Ám ilyenkor is fokozott odafigyelést igényel.

Várandósság alatt számos élettani és hormonális változás megy végbe, melyek egy része a bőrre is hatást gyakorolhat. Kialakulhat atópiás dermatitisz, ekcéma, mely tünetei közé tartozik a bőr kipirosodása, viszketése, kiszáradása, érzékennyé válása.

Az illatanyagokkal szembeni túlérzékenységet, vagy a fokozott szagérzékelést (hiperoszmia) két hormon kiegyenlítő hatása okozza. A hCG-szint emelkedése, illetve az első trimeszterben az ösztrogén szintjének csökkenése járul hozzá az egyes illatokkal és szagokkal szembeni erős ellenszenvhez.

Az ANANDAM mosószerek különböző igényeket vesznek alapul, a bőr és az egész szervezet egészségét tartják  szem előtt.

Ezért elérhetőek illatmentes allergénmentes termékek , melyeket újszülöttek számára és várandósság alatt ajánlunk, valamint enyhe illatú hipoallergén termékek is, melyeket biztonsággal használhatsz kisbabád 3 hónapos korától és várandósságod alatt.

Természetes eredetű hatóanyagokat úgy válogattuk össze, hogy kiváló tisztító tulajdonságot biztosítsanak már 30 fokon az átlagos szennyeződések eltávolítása esetén, a makacsabb szennyeződésekkel szemben pedig 40-60 fokon.

  • A ruhák rostjaiból könnyen kiöblíthető, plusz a kókuszolaj enyhe antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságot biztosít.
  • Természetes öblítőink használatával semlegesíteni tudod a mosás lúgos kémhatását, így kisbabád bőre számára kellemes érzetet nyújt ruháinak érintése.

Töltsd meg boldogsággal a mindennapokat!

Vélemény, hozzászólás?

hu_HUMagyar