Allergénmentes vagy hipoallergén mosószert válasszak?

Egyre többen keresik tudatosan a természetes összetevőkből, vegyszerek és szintetikus anyagok hozzáadása nélkül készült környezetbarát mosószereket, hiszen szeretnék elkerülni a kellemetlen allergiás reakciókat vagy túlérzékenységet.

Tudjuk már jól, hogy nemcsak a pollenekre, élelmiszerekre, illatanyagokra lehetünk allergiásak, hanem azokra a ruhadarabokra is, melyek testünket borítják. A ruha és a fehérnemű egész nap érintkezik bőrünkkel így, ha mosás alkalmával vegyi anyagok maradnak a rostok között, kellemetlen tüneteket okozhatnak. A tüneteket okozhatja maga a ruha anyaga is, állati szőr, pollen, vagy a ruhagyártás folyamatában használt egyéb vegyi anyagok.
Ilyen allergiás reakció megjelenhet kiütések, bőrpír, ekcéma, dermatitisz vagy akár tüsszögés és orrfolyás formájában is, amit különösképp igyekszünk elkerülni várandóság alatt, vagy kisbabánk esetében.

Az ANANDAM mosószerei különböző igényeket vesznek alapul, a bőr és az egész szervezet egészségét tartja szem előtt.

Ezért kínálatában elérhetőek illatmentes allergénmentes termékek, enyhe és intenzív illatú hipoallergén termékek is, melynek köszönhetően mindenki ki tudja választani a számára megfelelő illat intenzitást.

Mi a különbség az allergénmentes és hipoallergén között?

Allergénmentes az a termék, ami nem tartalmaz allergén anyagot, így illatanyagot sem. Ezeket a terméket különösen ajánljuk kismama- és babaruhákhoz, textíliákhoz, továbbá érzékeny, allergiás, ekcémás bőr, asztma, légúti panaszok, illatokkal szembeni érzékenység esetén minden korosztály számára.

Hipoallergénnek nevezzük azokat a termékeket, amelyeknek az összetevőit úgy válogattuk össze, hogy minimalizálják az allergiás reakció kialakulásának valószínűségét. Azaz a termék allergénkeltő képessége olyan alacsony, hogy nem vált ki allergiás reakciót: ennek ellenére érdemes az összetevőket tartalmazó címkét szemügyre venni a vásárlás előtt, hiszen egyéni érzékenység bármilyen természetes összetevővel szemben is lehet.

Hipoallergén illatanyagok?

Az allergiás reakciót kiváltó összetevők között kiemelkedő helyen szerepelnek az illatanyagok. Ezek közül a szintetikus illatok váltják ki leginkább a kellemetlen tüneteket, ám előfordulhat egyéni érzékenység a természetes alkotóelemek valamelyikére is.

A termékek illatosításához több mint 5000 természetes esszencia áll rendelkezésre, amelyek szinte végtelen variációban kombinálhatóak a termékek előállítása során. Ezeknek az illatanyagoknak szigorú szabályoknak kell megfelelniük, és mélyreható teszteken kell jól teljesíteniük ahhoz, hogy forgalomba kerülhessenek.

Az ANANDAM mosószerekben olyan hipoallergén illatanyagokat használunk, melyek kozmetikumokban vagy szájápolási szerekben történő használatra is alkalmasak, így biztosítva a biztonságos illatélményt az egész család számára.

Vélemény, hozzászólás?

hu_HUMagyar