Frissülj a citrom energiájával!

„Ismered-e az országot, ahol a citrom virágzik, és a sötét lombok közt arany narancsok izzanak?” kérdezte Goethe.

Kép1Talán kijelenthetjük, hogy Szicílián kívül nincs még egy olyan olasz régió, amely egyetlen gyümölcsfélével szerzett volna magának dicsőséget. Itt a citrusfélék termesztése a középkorig nyúlik vissza. A sziget adja ma az olaszországi citromtermés 90 százalékát.

Az érett citrom a legértékesebb méregtelenítő gyümölcs. A bolti citromot éretlenül szüretelik, ezért héjának minősége gyengébb. Ha otthonodban szeretnéd a citrom értékes gyógyászati tulajdonságait kamatoztatni, illóolaja kiváló választás. A közkedvelt aromájú illóolajat a külső héjából nyerik ki hideg-sajtolással. Körülbelül 75 db citromra van szükség 15 ml illóolaj előállításához.

Hogyan használhatod?

Vedd magadhoz a nap energiáját! Frissülj fel segítségével! Az illat tisztítja az elmét, pezsdítő, élénkítő, vidító hatású:

* 1 csepp citrom illóolajat 1 csepp Bio Jojoba olajban oldva csepegtesd a csukló belső felére, majd a két csuklót finoman dörzsöld össze és tartsd az orr elé, majd mélyen lélegezd be legalább háromszor naponta.

*  használhatod masszázshoz is, ilyenkor 50 ml jojoba olajba csepegtess 7-8 csepp citrom illóolajat és masszírozd be bőrödbe. Javítja a keringést és méregtelenít.

Figyelmeztetés! Mindig növényi olajban oldjuk mielőtt bőrre kennénk! Napfény ne érje az illóolajjal bekent bőrt 8 órán át, mert fényérzékenyíthet.

* diffúzorba csepegtess a szoba méretétől függően annyi natúr citrom illóolajat, hogy az illat intenzitása számodra kellemes legyen.

Légúti és fertőző betegségek, influenza, levegő fertőtlenítésére (otthon, munkahelyen, autóban utazáshoz, bölcsődében, óvodában, iskolában, orvosi rendelőben…)

Háztartásban vágódeszka és egyéb fa eszközök fertőtlenítésére, szagtalanítására:

Biztonságos használathoz kémiailag bevizsgált, természetes illóolajakat javaslunk.

A bevizsgált illóolajat itt találod.

Vélemény, hozzászólás?

hu_HUMagyar