Vonzás – Virág illatok

Mindannyian tudjuk, hogy a természet hihetetlen jótékony hatással lehet hangulatunkra és közérzetünkre. Olyannyira, hogy ha a zöld színt használsz otthonodban, akkor hasonló hatást vált ki. De mi a helyzet a virágokkal?

Tanulmányok kimutatták, hogy a virágok rendkívül hatékony megoldást kínálnak mentális egészségünk javítására. Ha a közelükben tartózkodunk, javítják hangulatunkat, növelhetik boldog érzéseinket, javíthatják a szociális viselkedést, és ösztönözhetik az élettel való elégedettség érzését.

Hogyan lehetnek a virágok pozitív hatással a mentális egészségünkre?

Biztos számtalanszor érezted már, hogy a virágokkal való munka boldoggá tett pusztán azáltal, hogy szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A virágok mentális egészségre gyakorolt ​​hihetetlen hatása azonban sokkal mélyebb ennél.

1. Szín

A színek döntő hatással lehetnek hangulatunkra, mely alól a virágok sem kivételek! A virágdíszek színének megértése segíthet a megfelelő hangulat megteremtésében otthonodban.

A piros például bizonyos körülmények között a haragot vagy a veszélyt szimbolizálja, de virágokkal együtt a szerelmet és szenvedélyt szimbolizálja. A spektrum másik végén a kék a nyugalom érzetét kelti – akárcsak a zöld. Az élénkebb színek, például a sárga, a boldogság és a hangulatjavító színekhez tartoznak.

2. Illat

Nem csak a virágok látványa számít, hanem az illata is. A virágok illatáról ismert, hogy csökkenti a kortizolszintet a szervezetben, és ezáltal a felhalmozódott stresszt és szorongást, melynek köszönhetően nyugodtabbnak és kipihentebbnek érezzük magunkat. Emellett endorfinokat is felszabadíthatnak, amelyek segítenek megváltoztatni a lelkiállapotunkat, boldogabbá tesznek bennünket.

A virág illatok nagyon erős hatást gyakorolnak agyunk érzelemközpontjára így, ha egy illat számunkra épp kellemetlen, vagy épp vonzó, akkor az illathoz tartozó érzelmet, minőséget érdemes megvizsgálnunk.

Illóolajok, a virágok koncentrált illatai

A virágok illatának, formájának, színének elsődleges célja, hogy odavonzzák a beporzó állatokat. Vannak virágok, melyek illata csak közelről érezhető, előfordul, hogy már csak akkor, amikor a beporzás megtörtént, míg mások illatát nagy távolságokról is lehet érezni. Nem csoda, hogy a virág illóolajok mindegyikének van érzéki, romantikus, ellazító, eufórikus hatása, sőt afrodiziákumként is használhatók.

A virág illatok esszenciája a vonzás, vonzódás, mély érzelmek megélése, miközben lecsendesíti, megnyugtatja az elmét.

Nem véletlen, hogy a virág ajándékozásának oka is abban rejlik, hogy szeretnénk kapcsolatba kerülni, kifejezni érzelmünket. Legyen szó szerelemről, vonzalomról, örömről.

Ylang-ylang: Virágos, erotikus illat, egyszerre érzéki és felemelő. Afrodiziákum, antiszeptikus és nyugtató hatású.

Levendula: tiszta, virágos összetéveszthetetlen illat, amely pihentet, nyugtat, ellazít és kikapcsol.

Geránium: Édes, rózsás illat, felemelő és romantikus hangulat

A római kamilla: Kedves illatával nyugtatja az idegrendszert, segít a pihentető alvásban. Enyhíti a nyugtalanságot, oldja a szorongást.

Leave a Reply

en_GBEnglish (UK)