Nagyon köszönjük, hogy velünk játszottatok és megosztottátok velünk jócselekedeteiteket!
Öröm volt olvasni soraitokat, melyek megerősítenek hitünkben, mely szerint létezik és virágzik az emberi jóság.
Nyereményjátékunkban csupán egy nyertest sorsolunk, mégis reméljük egymás történeteit olvasva mindannyian nyertünk.

Nyertesünk:

Judit Deákné Fekete

Gratulálunk nyereményéhez, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk az info@anandam.eu e-mail címen.

 

Már olvashattuk sokszor, hogy 21 nap kell ahhoz, hogy egy új viselkedés szokássá váljon.
Vajon a jólelkűség, jóság tudatos beépítése a mindennapokba mikor válhat automatikus viselkedésformává?

Írd meg nekünk kommentben, milyen emberi érték, értékek fontosak számodra és mit tervezel december 31-ig tudatosan beépíteni a mindennapjaidba.

Legyünk jók egymáshoz! Ezt a gondolatot osztotta meg velünk Horváth Charlie, aki elsőként csatlakozott az ANANDAM jóság kampányához. Arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos, hogy jók, emberségesek, segítőkészek és empatikusak legyünk egymással.

“Ha szétnézünk a világban láthatjuk a sok szörnyűséget, fájdalmat és mindenki jól tudja mit kellene másként csinálja másoknak. Talán elcsépelt, hogy a változás velünk kezdődik, a mindennapi jócselekedeteinkkel.

Az első talán az lehet, hogy legyünk jók önmagunkkal!

dm CharlieFigyeljünk oda saját és szeretteink egészségére! Az egészség drága kincs, de tenni kell azért, hogy meg is maradjon! Fontosak a rendszeres szűrővizsgálatok, és a rendszeres evés is! Furcsa erről beszélni, de úgy látom az emberek többsége nem szán elegendő időt a nagy rohanásban a rendszeres étkezésre.

A főzés az egyik hobbim a mosás és takarítás mellett. Ezt a szüleimtől hoztam és szeretem, ha rend és tisztaság van körülöttem. Fontos a minőség is, hiszen nem szeretném, ha káros anyag kerülne a konyhámba, otthonomba. Mióta a kis unokám megszületett, száműztem minden egészségre és környezetre káros terméket.

A növények gondozása mellett az állatokkal is legyünk jók!kertben (002)

Közeledik a hideg idő, ilyenkor a madaraknak segíthetünk ivóvízzel, magokkal átvészelni a téli napokat. Nagyon sajnálom, hogy egyre több a beton, így a madarak kiszorulnak a városból, ahol biztos kevesebb bosszantó bogár lenne, ha a városokban is meg tudnának élni például a fecskék is. Nagyon szeretem a kutyákat. Mindig voltak kutyáink. Az utolsó egy gyönyörű törpe spicc, aki 2013-ban hagyott itt minket. Most az unokám szeretne egyet, amit akkor fog megkapni, ha jó lesz a bizonyítványa és ha tud felelősséget vállalni érte. Mert egy háziállat nagy felelősséggel jár. Ha nem tud az ember elegendő időt tölteni, gondozni vagy foglalkozni vele, akkor inkább ne vegyen hirtelen ötlettől vezérelve. Míg nincs kutyánk, addig a környék kóbor cicáit etetjük.

Végül, de nem utolsó sorban az emberi kapcsolatok, a család és a barátok is fontosak.

Hamarosan itt a Karácsony és a Szilveszter, ám az év minden napján kell tudni időt szakítani azokra, akiket szeretünk. Meghallgatni vagy épp segíteni őket, ha úgy hozza az élet.

Tehát legyünk jók egymáshoz, mert ezek az értéken számítanak igazán az életben!”

k-kornyezetbarat kisbetűs-vegan kisbetűs-ujrahasznosithato muanyag kisbetűs-novenyi hatoanyag kisbetűs-allatkiserlet mentes k-borbarat

Már olvashattuk sokszor, hogy 21 nap kell ahhoz, hogy egy új viselkedés szokássá váljon.
Vajon a jólelkűség, jóság tudatos beépítése a mindennapokba mikor válhat automatikus viselkedésformává?

Írd meg nekünk kommentben, milyen emberi érték, értékek fontosak számodra és mit tervezel december 31-ig tudatosan beépíteni a mindennapjaidba.

22 thoughts on “Legyünk jók egymáshoz!

  1. czanna says:

    A feltétel nélküli szeretet lenne számomra fontos. Én a feltétel nélküli türelmet szeretném beépíteni . 😀

  2. Varga-Takacs Elvira says:

    Legfontosabb a szeretet,tisztelet,becsulet es odafigyeles,a raszoruloknak szoktunk adomanyozni,minden even hagyomany nalunk,hogy a 3 gyermekemmel 3 ciposdoboz jatekot adomanyozzunk,adni jo alapon ?

  3. Tóth Titanilla says:

    Én sokmindent tettem, teszek szerintem. Hajléktalanoknak főzök és adok ruhát is. Jázszom nyereményjátékokon, mint most is itt. A java részét elajándékozom a rászoruló embereknek. Pl: ffi póló, ételek stb. Van férjem aki elhordaná, de mi inkább megvesszük, nem élünk jól, de vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetben családok. Zentének is utaltam. Segítek időseknek hazacipelni a boltból a csomagot. Kupakokat gyűjtöttem amiből tolószéket kaptak mozgássérültek. Lehet nem nagy dolgok de szívből csinálok és adok mindent. Ha tehetném mindenkinek segítenék, de sajnos nem tudok, nekem is van egy kisfiam, de a kinőtt szép ruháit és megunt játékait is elajándékozom. Szeretném ha mindenki jobban élne!❤

  4. Kiss Anita says:

    Fontos értékek: becsületesség, tisztelet , őszinteség, és önzetlenség!
    19, 11 és 7 évesek a fiaim, eléggé aggódó típus vagyok ? ezért próbálom beépíteni a mindennapjaimba, hogy feleslegesen ne aggódjak ?

  5. Márton Klarissza says:

    Szerintem a szeretet mellett a tisztesség és a segítőkészség az ami még fontos.Én is igyekszem ezt beépíteni a mindennapokban.Nem kell nagy tettekben gondolkodni,már az is nagy segítség ha pl egy idős embernek segítünk fel vagy leszállni a buszról.Én meg szoktam tenni.

  6. Targuba László says:

    Nagyon fontos az empátia ebben a rohanó, anyagias világban. Sajnos egyre többször tapasztalom, hogy egymást taposva jutnak el emberek a kijelölt célhoz.

  7. Nagyné Viki says:

    Igyekszünk kevesebb hulladékot termelni, amit lehet, szelektíven gyűjteni, komposztálunk is. Ezen kívül a megunt vagy kinőtt ruháinkat rászorulóknak szoktam elvinni…

  8. bbsc says:

    Feltétel nélkül szeretet. Mások megbecsülés.Egymas iránti tisztelet.Masik elfogadása amilyen.

  9. László Magyar says:

    Amennyiben egy szóval kellene jellemezni: Tisztaság! Ebben benne van minden, az emberi méltóság, tolerencia, feltétel nélküli elfogadás és még hosszan sorolhatnám! Sajnos ezen emberi tulajdonságok kivesztek az emberekből! Szomorú vagyok!

  10. Gólya Erzsébet says:

    Az áruházakba kihelyezett kosarakba tartós élelmiszrt teszünk, a felesleges ruhát a helyi szervezeteknél leadjuk. Tisztelet és szeretet főleg most az ünnepek közeledtével!

  11. Gyánó Anna says:

    Fontos értékek: becsületesség, tisztelet , őszinteség, és önzetlenség feltételek nélküli odaadás

  12. Gyánó Anna says:

    Gyermekem kinőtt ruháit továbbadtam nyereményjátékon nyert ajándékot adtam tovább amit én nem tudtam használni. Meghallgattam embereket akikben fájdalom volt. Támogatom az állat menhelyet. Kislányom nem használt játékait oviba adtam.

  13. viertl ilona says:

    Nagyon tisztelem a sérült embereket akik emberfeletti erővel alkotnak. mindig támogatom őket karácsonykor, és tavasszal is

  14. Reszegi-Bucsay Tünde says:

    Legfontosabb szerintem a feltétel nélküli szeretet, mások elfogadása hibáikkal együtt, egymás iránti tisztelet, a segítségnyújtás ellenszolgáltatás nélkül és az őszinteség.

  15. Váriné Sánta Dóra says:

    A környezetvédelem, zero waste van nálam terítéken egy ideje. Próbálunk a családommal napról-napra többet tenni az élhető jövőért. ♻️??

  16. Jenőné Éva Tamás says:

    Önzetlen segítőkészség! Idős emberek látogatása és segítése!

  17. Szandi21 says:

    Számomra a legfontosabb emberi értékek a szeretet a becsületesség, béke és az erőszakmentesség. Mindennapjaim részét képezik hogy, igyekszem békében lenni másokkal,
    elfogadom őket olyannak, amilyenek,
    békében vagyok önmagammal,
    belső békém elérésére törekszem.

Hozzászólások lezárva.